kuva: Mehiläinen
Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut sekä perusterveydenhuollon palvelut alueen kuntien asukkaille on kesäkuun alusta lähtien tuottanut Mehiläinen Länsi-Pohja Oy.

Varkauden kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Seppo Lehto on valittu Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajan viransijaiseksi. Lehto ottaa viransijaisuuden vastaan joulukuun alussa.

Sairaanhoitopiirin hallitus myönsi syyskuussa sairaanhoitopiirin johtajalle Riitta Luosujärvelle virkavapaata ja päätti samalla, että sijainen hankitaan ulkopuolelta luottamuksen lisäämiseksi. Lokakuussa alkanut virkavapaus jatkuu toukokuun loppuun saakka.

Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut sekä perusterveydenhuollon palvelut alueen kuntien asukkaille on kesäkuun alusta lähtien tuottanut Mehiläisen ja Keminmaan, Kemin, Tornion ja Simon kuntien perustama Mehiläinen Länsi-Pohja Oy. Omistajakuntien päättäjät kritisoivat viime keväänä sairaanhoitopiirin johtoa ulkoistuksen jarruttamisesta.

 

Yle: Meri-Lapin Mehiläissopimuksen taustalla kuohuu – Kunnat kritisoivat sote-johtajaa jarruttelusta

Yle: Luottamuspula kärjistyi Länsi-Pohjassa – Sairaanhoitopiirin johtaja jää virkavapaalle ja hallituksen puheenjohtaja eroaa