kuva: KHSHP
Seppo Ranta on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin uusi johtaja.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuusto valitsi tiistaina ylimääräisessä kokouksessaan sairaanhoitopiirin johtajaksi Seppo Rannan. Valtuuston päätös oli yksimielinen, kuten oli ollut myös sairaanhoitopiirin hallituksen esitys.

Ranta siirtyy virkaan KHSHP:n johtajaylilääkärin paikalta. Hän on hoitanut väliaikaisesti johtajan tehtävää edellisen johtajan Hannu Juvosen jäätyä eläkkeelle vuoden vaihteessa.

KHSHP:n hallituksen puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki perusteli Rannan valintaa kokonaisarviolla tilanteessa, jossa sote-uudistus, tulevaisuuden Ahveniston sairaalan valmistelu sekä yhteistyö niin sanotussa Tähtisairaala-hankkeessa ovat kriittisessä vaiheessa. Tähtisairaala on Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien yhteinen hanke, jonka tavoitteena on luoda yhteinen tuotantorakenne maakuntien erikoissairaanhoitoon.

Ranta painotti kiitospuheessaan kehittämistehtävien ohella sairaanhoitopiirin perustehtävän hoitamista eli hyvien palveluiden tuottamista ja turvaamista mahdollisimman lähellä kantahämäläisiä ihmisiä.

– Vain hyvinvoiva henkilökunta pystyy auttamaan muita parhaalla tavalla – ja siten hyvien työskentelyedellytysten luominen henkilöstöllemme on yksi keskeinen toimintani tavoite.

Tähtisairaala-hanketta Ranta kuvasi merkittäväksi mahdollisuudeksi Kanta-Hämeelle.

– Kaikissa länsimaissa tapahtuu megatrendinomaista sairaaloiden ja terveydenhuollon fuusioitumista suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Jos ja kun kehitys kuitenkin vie isompiin kokonaisuuksiin, on parempi olla itse määrittelemässä, minkälaisen kokonaisuuden haluamme luoda kuin sopeutua kehitykseen pakosta.