Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto valitsi maanantaina lääketieteen tohtori Leena Setälän yksimielisesti uudeksi sairaanhoitopiirin johtajaksi.

Setälä, 54, siirtyy uuteen virkaansa syyskuun alussa Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) kliinisten hoitopalvelujen palvelualuejohtajan virasta.

Setälä on toiminut KYS:n palvelualuejohtajana vuodesta 2014 alkaen. Sitä ennen hän toimi KYS:n Kirurgian palveluyksikön johtajana ja vastaavana ylilääkärinä vuodet 2011–2014 ja KYS:n Kirurgian tulosyksikön johtajana 2005–2010. KYS:n kirurgian päivystyksestä vastaavana ylilääkärinä hän on toiminut vuodet 2005–2014.

Setälällä on EMBA-tutkinto sosiaali- ja terveydenhuollon alalta vuodelta 2015 ja lääketieteen tohtorin tutkinto Kuopion yliopistosta 1999. Hän valmistui plastiikkakirurgian erikoislääkäriksi Helsingin yliopistosta 1996, yleiskirurgian erikoislääkäriksi Kuopion yliopistosta 1992 ja lääketieteen lisensiaatiksi Turun yliopistosta 1986.

MainosSairaanhoitopiirin johtajan virka vapautui, kun sitä aiemmin hoitanut Olli-Pekka Lehtonen siirtyi Ahvenanmaan maakuntalääkäriksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*