Kai Korhonen on toiminut Pellon elinvoimajohtajana keväästä 2019. (kuva: Pellon kunta)

Sievin valtuusto valitsi torstaina Kai Korhosen uudeksi kunnanjohtajaksi. Korhonen on kauppatieteiden maisteri ja Pellon kunnan elinvoimajohtaja.

Korhonen sai valtuuston virkavaalissa 22 ääntä ja muun muassa Kannuksen kaupunginjohtajana toiminut Terttu Korte 4 ääntä.

Korhonen on toiminut Pellon elinvoimajohtajana keväästä 2019. Sitä ennen hän työskenteli pitkään Postin palveluksessa useissa eri tehtävissä, muun muassa esimiehenä, kehitys- ja aluepäällikkönä sekä Pohjois-Suomen aluejohtajana.

– Olen Pellon-vuosieni aikana saanut seurata läheltä kunnanjohtajan työtä ja päässyt toimimaan myös kunnanjohtajan sijaisena. Sitten luin yhtenä sunnuntaina Kalevaa ja näin Sievin ilmoituksen. Se jäi kutkuttamaan, ja parin päivän päästä piti katsoa ilmoitusta uudelleen. Sitten soittelin Sieviin ja laitoin paperit, Korhonen kertoo.

– Seutu on minulle tuttua, sillä vietin lapsuudessa ja nuoruudessa paljon aikaa sillä suunnalla. Myös Postin aluejohtajan työn kautta seutu ja sen kunnat ovat tuttuja.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 16 hakijaa. 5 viran tavoittelijaa haastateltiin ja 3 sai kutsun soveltuvuusarviontiin. Vuodesta 2018 Sievin kuntaa johtanut Mauno Ranto jää eläkkeelle.