Sami Alasara Lappajärven maisemissa.

Sipoolainen yrittäjä Sami Alasara on valittu Lappajärven uudeksi kunnanjohtajaksi. Alasara, 46, on kokoomuksen varavaltuutettu Sipoossa. Hän asuu Västerskogissa ja on mukana  muun muassa marja- ja sienituotteita suomalaisista raaka-aineista valmistavassa Villiaromi Oy:ssä.

– Tulin jokunen vuosi sitten pienellä osuudella mukaan yritykseen laittamaan sitä kuntoon. Olen ollut ja olen edelleen mukana myös monissa muissa yrityksissä, Alasara kertoo.

Alasaralla on äitinsä puolelta juuret Lappajärvellä.

– Hän on lähtöisin Maneesintieltä läheltä kunnantaloa, ja olen pikkupojasta saakka vieraillut usein Lappajärvellä.

–  Tunnen Lappajärven ja näen valtavia mahdollisuuksia, kun Lappajärveä verrataan moniin muihin pieniin kuntiin. Kunnan timantti on kraatterijärvi, jonka ympärille on mahdollisuus rakentaa monenlaista liiketoimintaa, Alasara sanoo.

Lappajärven valtuusto äänesti kunnanjohtajasta maanantaina kahdesti. Virkavaalin ensimmäisellä kierroksella Alasara sai 8 ääntä, kauppatieteiden maisteri Sari Kujala Lappajärveltä 6 ääntä ja kone- ja tuotantotekniikan insinööri Jarkko Savola Lappajärveltä 3 ääntä. Toisella kierroksella Alasaran takana oli 11 valtuutettua ja Kujalan takana 6 valtuutettua.

Kunnanjohtajan paikkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 19 hakijaa, joista kuusi sai kutsun haastatteluun. Lappajärven nykyinen kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi jää eläkkeelle. Lehtiniemi valittiin kunnanjohtajaksi kesäkuussa 2012.

Kunnanjohtaja oli määrä valita jo kaksi viikkoa sitten, mutta asia jäi tuolloin keskustan valtuustoryhmän aloitteesta pöydälle ja kolme soveltuvuusarvioinnissa käynyttä kärkiehdokasta eli Alasara, Kujala ja Savola kutsuttiin vielä kunnanvaltuuston haastateltaviksi.

Juttua muutettu 18.6.2019 klo 14.42: Lisätty Sami Alasaran kommentit.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä