kuva: Kiteen kaupunki
Kiteen valtuusto valitsi Pekka Hirvosen yksimielisesti kaupunginjohtajaksi.

Kiteen kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina filosofian tohtori Pekka Hirvosen yksimielisesti Kiteen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Hirvonen on Kiteen sivistysjohtaja.

Polvijärveltä lähtöisin oleva Hirvonen on syntynyt vuonna 1969. Hän valmistui matemaattisten aineiden opettajaksi Joensuun yliopistosta vuonna 1996 pääaineenaan fysiikka. Lisensiaatin tutkinto valmistui vuonna 1999, ja tohtoriksi Hirvonen väitteli 2003. Sittemmin hän työskenteli tutkijana ja opettajana Joensuun ja Itä-Suomen yliopistoissa, kunnes siirtyi Kiteen sivistysjohtajaksi elokuussa 2017.

– Kuluneen kolmen vuoden aikana olen alkanut yhä enemmän arvostaa kuntaa ja kunnan toimintaa, ja suomalainen kunta onkin mielestäni varsin tehokas ja kehittynyt organisaatio. Kuntatyö on kiinnostavaa, sillä se on hyvin konkreettista työtä ihmisten palvelujen eteen, Hirvonen sanoo.

Kaupunginjohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi, kun nykyinen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen ilmoitti helmikuussa jäävänsä eläkkeelle 1. huhtikuuta 2021. Sitä ennen hän on vuosilomalla ja virkavapaalla, joten uusi kaupunginjohtaja toimii viransijaisena 31. maaliskuuta 2021 saakka. Hirvonen siirtyy viransijaiseksi syksyn 2020 aikana järjesteltyään ensin kaupungin sivistyskeskuksen toimintoja.

Kaupunginjohtajaksi hakeneita oli 27, joista 9 sai kutsun ensimmäiselle haastattelukierrokselle ja 4 toiselle kierrokselle.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.