kuva: Seppo Haavisto
Petri Härkönen palaa kuntajohtajaksi.

Sodankylän valtuusto valitsi maanantaina Petri Härkösen uudeksi kunnanjohtajaksi. Härkönen valittiin täpärästi lukemin 14–13 valtuuston virkavaalissa, jossa hänen vastaehdokkaanaan oli Sodankylän vs. kunnanjohtaja, talous- ja hallintojohtaja Tarja Lempeä. Lempeä valittiin yksimielisesti varalle.

Härkönen on hallintotieteiden maisteri ja omistamansa yrityksen, kuntajohdon konsultointipalveluja tarjoavan Kuntalainen Oy:n toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Vihdin kunnanjohtajana, Keravan kaupunginjohtajana ja Pälkäneen kunnanjohtajan sijaisena.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 13 hakijaa, joista 5 haastateltiin. Soveltuvuusarvioon etenivät Härkönen, Lempeä ja oululainen hallintotieteiden maisteri Riikka Moilanen. Moilanen ilmoitti sittemmin, että ei ole enää käytettävissä tehtävään.

Valintaa valmistellut haastattelutyöryhmä esitti äänin 5–3 Härkösen valintaa, mutta kunnanhallitus tyytyi esittämään valtuustolle, että uusi kunnanjohtaja valitaan hakijoiden joukosta.

Sodankylän kunnanjohtajan virka avautui, kun Kirsi Virtanen irtisanoutui kesäkuussa. Virtanen valittiin kunnanjohtajaksi huhtikuussa 2019.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.