Hallintojohtaja Saara Tavi hoitaa Sosterin kuntayhtymäjohtajan tehtäviä siihen asti, kunnes yhtymäjohtajan virka täytetään. Pekka Nousiainen on Sosterin hallituksen puheenjohtaja. (Kuva: Sosteri)

Sosterin eli Itä-Savon sairaanhoitopiirin valtuusto on päättänyt muuttaa kuntayhtymäjohtajan kelpoisuusehtoja. Yhtymäjohtajalta ei enää vaadita erikoislääkärin pätevyyttä.

Kuntayhtymäjohtajaksi valittavalta vaaditaan nyt yliopistossa suoritettua ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää kokemusta kunnallishallinnollisissa ja taloudellisissa asioissa sekä terveydenhuollon johtotehtävissä. Virka tulee haettavaksi uusilla kelpoisuusehdoilla heinäkuun loppupuolella.

Sosteri haki kuntayhtymäjohtajaa keväällä vanhoilla kelpoisuusehdoilla, mutta virkaan ei tullut yhtään hakemusta. Hallintojohtaja Saara Tavi hoitaa kuntayhtymäjohtajan tehtäviä siihen asti, kunnes virka täytetään.

Sosteri tarjoaa erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon palvelut Enonkosken, Rantasalmen, Savonlinnan ja Sulkavan 44 000 asukkaalle. Ympäristöterveydenhuollossa ovat mukana myös Juva ja Puumala.

Mainos