Saara Tavi on toiminut Sosterin vt. johtajana helmikuun alusta lähtien. Kuntayhtymän hallitusta johtaa Pekka Nousiainen. (Kuva: Sosteri)

Sosterin hallitus esittää kuntayhtymävaltuustolle, että kuntayhtymäjohtajan virkaan valitaan vt. kuntayhtymäjohtaja Saara Tavi. Tavi on työskennellyt Sosterin hallintojohtajana heinäkuusta 2017 ja vt. kuntayhtymäjohtajana kuluvan vuoden helmikuun alusta lähtien.

– Valinnassa painoivat etenkin henkilön kyky johtaa ja kehittää, myös sote-uudistus huomioiden. Lisäksi valinnassa painoi Itä-Savon erityistilanteen ja edunvalvonnan tuntemus kuten myös motivaatio, sitoutuminen, asioiden hallinta ja kyky viedä asioita päätökseen sekä tilanteesta tehty kokonaisarvio, kuntayhtymähallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen, kesk., kertoo Sosterin tiedotteessa.

Kuntayhtymäjohtajan virkaa tavoitteli 11 hakijaa. Haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa: Aki Heiskanen, Jaana Luukkonen, Juha Miller, Teemu Paavola, Sabah Samaletdin ja Saara Tavi. Haastattelukutsun jälkeen Sosterin johtajaylilääkärinä työskentelevä Jaana Luukkonen ilmoitti vetävänsä hakemuksensa pois. Soveltuvuustesteihin lähetettiin kaksi hakijaa, Tavi ja Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen.

Kuntayhtymähallitus esittää viran kokonaispalkaksi 11 400 euroa kuukaudessa. Uusi kuntayhtymävaltuusto valitsee yhtymäjohtajan 28. syyskuuta.

Sosteri haki kuntayhtymäjohtajaa jo keväällä, mutta virkaan ei tullut yhtään hakemusta. Sen jälkeen Sosterin valtuusto on muutti kuntayhtymäjohtajan kelpoisuusehtoja niin, että yhtymäjohtajalta ei enää vaadita erikoislääkärin pätevyyttä.