kuva: Jyväskylän kaupunki/ Pirjo Ala-Hynnilä
Harri Hyvönen Jyväskylän Kirkkopuistossa vuonna 2016.

Jyväskylän kaupungin kehitysjohtaja Harri Hyvönen on valittu viime syksynä perustetun sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaatiota edistävän SoteDigi Oy:n toimitusjohtajaksi.

Hyvönen on toiminut 20 vuoden aikana liiketoimintojen sekä tietohallinnon johto- ja kehitystehtävistä muun muassa Valmetilla, Nokialla ja Outotecilla.

Hyvönen valittiin syksyllä 2016 nykyiseen kehitysjohtajan työhönsä, sitä ennen hän toimi Jyväskylän kaupungin tietohallintopäällikkönä. Kehitysjohtajana Hyvönen on vastannut Jyväskylän strategiasta sekä palveluiden, prosessien ja organisaation kehitystyöstä ja digitalisaation edistämisestä.

Hyvönen aloittaa SoteDigin toimitusjohtajana toukokuun alussa.

– Soten ja digitalisaation yhdistäminen on mielenkiintoinen, joskaan ei helppo tehtävä. Kuitenkin hyvällä yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa voidaan sosiaali- ja terveydenhuoltoa viedä kohti digitaalista tulevaisuutta. Tässä on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa Suomen sote-uudistuksen tavoitteiden toteutumiseen, Hyvönen sanoo tiedotteessa.

SoteDigi Oy on perustettu edistämään sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaatiota ja yhteensovittamista yhteistyössä kaikkien alan toimijoiden kanssa. Tavoitteena on palveluiden parempi saatavuus ja yhdenvertaisuus, julkisten kustannusten kasvun hidastaminen sekä tiedon kulku ja yhteensopivuus.

SoteDigi Oy:n hallituksen puheenjohtajan Hannu Leskisen mukaan juuri yhteistyö on näiden tavoitteiden saavuttamisessa tärkeää.

– Haluamme yhdessä sote-kentän kanssa löytää toimivimmat roolit, toimintatavat ja järjestelmät, joita viemme alan toimijoiden kanssa eteenpäin. Tulemme avuksi viemään digitaalisuutta ja tiedolla johtamista yhteistyössä eteenpäin niin, että myös päällekkäistä tekemistä voidaan karsia.

Juttua korjattu klo 17.15:  Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Hyvönen ei toiminut seitsemää vuotta Jyväskylän tietoahallintopäällikkönä.