Sotkamon kunnanjohtaja Petri Kauppinen siirtyy ensi keväänä Sotkamosta käsin toimivan PKY-LAATU OY:n varatoimitusjohtajaksi. Yritys on erikoistunut PK-sektorin yrityksien ja organisaatioiden koulutukseen ja konsultointipalveluihin.

-Olen toiminut työurani aikana yliopistomaailmassa, yrittäjänä ja kuntasektorilla. Uudessa työssäni pystyn hyödyntämään yrittäjäuran aikaisia kontakteja ja kokemuksia. Kun tätä paikkaa minulle tarjottiin, niin huolellisen pohdinnan jälkeen päätin siihen tarttua. Minun lähtöön ei liity mitään dramatiikkaa, Petri Kauppinen vakuuttaa.

-Väliin kunnanjohtajat on leimattu hangaround-porukaksi, jotka vain roikkuu kiinni omissa viroissaan. Tosiasiassa meistä on paljon muuhunkin, kuin kuntajohtamiseen. Yksityisellä sektorilla arvostetaan meidän osaamista ja tämä minun siirtyminen yksityiselle puolelle on yksi osoitus siitä, Kauppinen jatkaa.

Ei käsien puristelua

Kuluneella vaalikaudella Sotkamon kunnallispolitiikka on lievästi ilmaistuna ollut kuohuvaa. Perussuomalaisten johdolla kunnanjohtajan erottamista on puitu kahteen otteeseen, mutta keskusta ja kokoomus ovat pitäneet miehen vallassa. Kauppinen kiistää, että mitta olisi tullut täyteen sotkamolaista kunnallispolitiikkaa.

-Onhan tässä paljon pinnaa viime vuosina kysytty, mutta minä pidän kunnanjohtajan tehtäviä mielekkäänä työnä. Kun tätä tilaisuutta siirtyä yksityiselle puolelle minulle tarjottiin, niin tein itse päätöksen. Tähän ei liity minkäänlaisia kultaisia tai hopeisia kädenpuristuksia. Tämä oli minun omaan elämäntilanteeseen sopiva ratkaisu, Kauppinen toteaa.

Sotkamon kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajan eroa seuraavassa kokouksessaan 7. joulukuuta. Kauppisen pesti PKY-Laadun varatoimitusjohtajana alkaa maaliskuun alussa 2016.

 

Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*