Rautavaaran kunnanjohtajan Unto Murron johtamistapa tulee kunnanhallituksen käsittelyyn joulukuussa, kertoo Savon Sanomat.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Ahonen, kesk., ja valtuuston puheenjohtaja Matti Matikainen,  vas., ovat pyytäneet Murrolta selvitystä väitetyistä johtamisen puutteista.

Ahosen ja Matikaisen mukaan ongelmina ovat olleet omavaltainen johtaminen ja ajoittainen epäasiallinen käytös. Savon Sanomat kertoo, että todellinen kipupiste kuitenkin on laajakaistaa Rautavaaralle rakentava Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta (RTVO) ja sen taloudelliset vaikeudet.

Matikainen sanoo, että kunnanhallituksen tulevassa kokouksessa ei ole esillä irtisanominen, vaan ehkä huomautus tai varoitus. Murto on kiistänyt kaikki syytökset.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. Ongelma on Rautavaaran sulkeutuneisuus. Matti Matikainen on Rautavaaran kunnan ex kunnanjohtaja, joilta ajoilta nämä ongelmat periytyvät, tilintarkastajat ovat monesti huomauttaneet kunnalle aiheutuneista vahingoista jotka johtuivat MM toiminnan puutteista eli laiminlyönneistä.
  Eräs kunnanjohtaja antoi varoituksen ja silloin alkoi samanlainen ajojahti häntä kohtaa.
  Matti Matikainen on esteellinen toimimaan kunnan luottamushenkilönä hallintolaki 434/2003 ja laittamaan toisten syiksi omat töppöilynsä ja hoitamattomat asiat. Asiat selviävät tilintarkastajien lausunnoista ja hänet olisi pitänyt laittaa syytteeseen aiheuttamistaan vahingoista, mutta hyväveli järjestelmä on järjestelmällisesti piilottanut vahingot ja viulut on maksatettu kuntalaisilla.

 2. Kyllä yhdyn täysin tuohon edellliseen ”vanha vinoilija” kirjoittajaan tämä on selvä ajojahti Unto Murtoa kohtaan olen seurannut jo pitemmän aikaa oli aivan selvää että entinen kunnanjohtaja pyrki valtuutetuksi voidakseen suojata itseään ja törkein tässä on jotta toimii yarkastuslautakunnassa vp. Toinen henkilö kunnanhallituksen puheenjohtaja istuu RTVO:n hallituksen pj palkallisena ja on konkurssiin ajautuvan roskayhtiön aikaansaamaton miljoona tappiot kunnalle aiheuttava henkilö.

 3. Kovia otteita tuntuuvat käyttävän. Noinhan se menee naapurimaassakin, mennään sotimaan muualle niin unohtuu oman pesän murheet.
  Noita RTVO virheitä ja miljoonatappioita tuskin pystytään peittämään edes tällä ajojahdilla.
  Turha puhua Unto Murron mahdollisista virheistä johtamisessa jos on itse onnistuttu hävittämään miljoonat. Eikös Suomen lain mukaan olla syyttömiä kunnes on toisin todistettu. Vihjailut ja julkisuuteen toimitettu ”vikalista” eivät kovin reilulta peliltä tunnu senkään valossa jos on omakin lehmä ojassa.

 4. RTVO:N Hallituksen jäsenet vastuuseen näinhän kuntaliiton lakimiehet olivat antaneet vastauksen Valtimon kunnan lähetystön jäsenelle kun hän oli tiedustellut mikä on Rautavaaran Tietoverkko Osuuskunnan Hallituksen vastuu vastaus oli ollut että SUURI
  Mutta ex kunnanjohtaja tämänkin sopan oli laittanut liikkeelle yhdessä kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Nyt syyllinen sitten on Unto Murto kun on nostanut kissan pöydälle!
  Suoraan sanoen pöyristyttävää!

 5. Taitaa Valtimon kunta uida samassa sopassa? Ketkä siellä ovat vastuussa? Palaako miljoona vai kaksi vai vieläkin enemmän?

 6. Ompa väännelty totuutta olan takaa

  Kunnallisvaalien ehdokkaaksi haetaan ja kunnan keskusvaalilautakunta tarkistaa ehdokkaiden kelpoisuuden. Juridinen vastuu ehdokkaaksi pääsyssä on kunnan keskusvaalilautakunnalla.
  Missähän hallintolain pykälässä eläkkeellä olevan ex-kunnanjohtajan mahdollisuus valtuutetuksi kielletään ?

  Unto Murrolle esitetyssä lausuntopyynnössä ei sanallakaan viitattu tietoverkko-osuuskunnan asioihin. Hän on kyllä valmistellut ja esitellyt takauksia ja antolainoja osuuskunnalle koskevia asioita. On siis täysin osallinen, kuten ex-kunnanjohtajakin. Päätöksethän on tehnyt laina- ja takausasioissa aina kunnanvaltuusto.
  Kunnanjohtajalle esitetty lausuntopyyntö koski kunnan johtamisessa esiintyneitä puutteita , ei siis RTVO:n asioita.

 7. Eikö Kuntalehdellä ole muuta julkaisemista kun Tämän ex kunnanjohtajan mollaamiset ja tuomarina oleminen. Keskittykää tekemään artikkelia Rautavaaran Tietoverkko Osuuskunnasta ja sen aikaansaannoksista!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*