Erno Heikkinen.

Suomussalmen valtuusto valitsi tiistaina Erno Heikkisen uudeksi kunnanjohtajaksi. Heikkinen on Suomussalmelta lähtöisin oleva hallintotieteiden maisteri.

Heikkinen sai valtuuston virkavaalissa 21 ääntä ja Siikalatvan kunnanjohtaja Pauli Piilma 10 ääntä.

Kun 26-vuotias Heikkinen ottaa viran vastaan, hänestä tulee Suomen nuorin kunnanjohtaja. Alkuvuodesta Vaalaan ja Ruokolahdelle valitut Miira Raiskila ja Tuomo Sallinen ovat 28-vuotiaita.

Heikkinen on Suomussalmen kirkonkylän kasvatti. Hän kävi koulunsa ylioppilaaksi asti Suomussalmella ja siirtyi sitten Tampereelle opiskelemaan kunta- ja aluejohtamista. Hallintotieteiden maisteriksi hän valmistui joulukuussa 2016 ja siirtyi tammikuussa 2017 Nakkilaan vs. hallintojohtajaksi.

Heikkisen mukaan Suomussalmi on tunnettu ja kiinnostava kunta, jonka peruspalvelut ovat hyvässä kunnossa.

– Kunnan strategiassa on hyvin hoksattu vahvuudet ja kehittämisen kohteet: siellä eletään metsien keskellä positiivisessa mielessä. Biotalouden kehittämistä on tehty jo paljon. Hossan kansallispuisto luo mahdollisuuksia luontomatkailuun ja myös sotiin liittyvä historia kiinnostaa ihmisiä.

Kunnanjohtajan virkaan tuli kahdella hakukierroksella yhteensä 28 hakemusta. Suomussalmi joutui etsimään uutta kunnanjohtajaa, kun Asta Tolonen valittiin Kajaanin kaupungin talousjohtajaksi. Tolonen johti kuntaa vuodesta 2012.