Puheenjohtajan nuija ja tietokoneen hiiri ja näppäimistö valtuustosalissa.
Luottamuspula johti kunnanjohtajan eroon tällä kertaa Pöytyällä. kuva: Ville Miettinen

Pöytyän kunnanjohtaja Anu Helin on irtisanoutunut virastaan 31. tammikuuta, ja hänen virkasuhteensa päättyy 14. helmikuuta. Helinin virantoimitusvelvollisuus on päättynyt virkavapauden vuoksi jo 25. tammikuuta.

Eron syynä on kunnan poliittisen johdon ja kunnanjohtajan välinen luottamuspula. Pöytyän kunnan verkkosivuilla olevan tiedotteen mukaan irtisanoutuminen on tapahtunut yhteisymmärryksessä johtajasopimuksen perusteella. Helinin johtajasopimuksessa erokorvaukseksi on määritelty 12 kuukauden palkkaa vastaava summa.

Pöytyän valtuusto valitsi Helinin yksimielisesti kunnanjohtajaksi syyskuussa 2016, ja hän aloitti tehtävässään helmikuussa 2017. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kuusamossa hallinto- ja talousjohtajana ja Askolassa hallintojohtajana.

Pöytyän kunnanjohtajan tehtävää hoitaa väliaikaisesti hallintojohtaja Paula Pekkola.

Useat kuntajohtajat ovat viimeisten kuukausien aikana jättäneet tehtävänsä johtajasopimuksiensa mukaisesti siten, että ero on tapahtunut yhteisymmärryksessä ja kuntajohtajille on maksettu johtajasopimuksessa määritelty erokorvaus.

Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Marsin erosta tiedotettiin 11. tammikuuta. Valkeakosken kaupunginjohtaja Jukka Varonen irtisanoutui 21. joulukuuta, ja myös Pälkäneen kunnanjohtaja Jussi Teittinen jätti tehtävänsä joulukuussa. Marraskuussa Kangasniemen kunta kertoi kunnanjohtaja Risto Nylundin lähdöstä, lokakuun lopussa irtisanoutui Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen ja syyskuussa Kokemäen kaupunginjohtaja Nina Kivi.