kuva: Liisa Takala
Kalle Larsson on johtanut Tammelan kuntaa marraskuusta 2014.

Tammelan päättäjiä ja kuntalaisia puhuttaa kunnanhallituksen päätös jatkaa kunnanjohtajan viran hakuaikaa 11. helmikuuta saakka.

Ensimmäisessä haussa hakemuksia kertyi neljä, ja lisäksi istuva määräaikainen kunnanjohtaja Kalle Larsson antoi virkaan suostumuksensa. Larsson kertoo olevansa mietteliäs kunnanhallituksen päätöksen jälkeen.

– Kyllä hakuajan jatkaminen lähettää jokaiselle hakijalle viestin, etenkin minulle. Uuden tilanteen edessä haluan rauhassa miettiä tulevaisuuttani ja arvioida mahdollisuuksiani onnistua tehtävässäni, mikäli tulisin lopulta valituksi, Larsson pohtii.

Tammelan kunnanhallituksen puheenjohtajan Simo Pärssisen, kesk., mukaan uudesta hakukierroksesta ei pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

– Tästä on noussut mielestäni myrsky vesilasissa. Uusi hakukierros ei ole kannanotto nykyistä kunnanjohtajaa kohtaan. Meillä on ollut ryhmien välisessä vuoropuhelussa ongelmia kuluvalla kaudella, ja kyse on nyt siitä, että haluamme viedä tämän prosessin läpi niin, että se varmasti tyydyttää kaikkia valtuustoryhmiä.

– Toinen seikka on vähäinen hakijamäärä. Virka oli auki joulun ja uuden vuoden aikaan, ja se saattoi vähentää hakijoita. Uusi haku hälventää myös tämän suhteen mahdollisia jälkipuheita, Pärssinen sanoo.

Larssonin viiden vuoden kausi päättyy lokakuun lopussa. Tammela valitsee kunnanjohtajan nyt toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.