Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen jättää virkansa.

Janakkalan kunnanhallitus on myöntänyt Matikaiselle eron kokouksessaan 25. marraskuuta ja päättänyt samalla johtajasopimuksen mukaisen, 12 kuukauden palkkaa vastaavan erokorvauksen maksamisesta.

Osapuolet ovat sopineet, että asiaa ei kommentoida. Siten Matikainen ei lausu mitään eronpyyntöön johtaneista syistä. Myöskään kunnanhallituksen puheenjohtaja Pirjo Alijärvi, sd., ei avaa tapauksen taustoja. Alijärven mukaan Matikaisen kanssa on keskusteltu hyvässä hengessä ja asiassa on menetelty johtajasopimuksen mukaisesti.

Matikaisen palvelussuhde Janakkalan kuntaan päättyy 31.1.2020, mutta hän pitää kertyneet vuosilomansa sitä ennen. Kunnanjohtajan sijaisena toimii hallintosäännön mukaisesti talous- ja hallintojohtaja Jenni Jokela.

MainosJanakkalan kunta kertoo verkkosivuillaan, että uuden kunnanjohtajan rekrytointiprosessi käynnistetään vielä kuluvan vuoden aikana.

Matikainen aloitti Janakkalan kunnanjohtajana 2014. Sitä ennen, vuodesta 2010 hän toimi Sulkavan kunnanjohtajana. Ennen kuntajohtajauraansa Matikainen työskenteli tutkijana. Hänen väitöstutkimuksena ”Rahoitusperiaate kunnallisen itsehallinnon turvaajana” tarkastettiin Helsingin yliopistossa tammikuussa 2014.

Matikainen oli toinen kärkiehdokkaista, kun Kuntaliitto valitsi uutta varatoimitusjohtajaa Timo Kietäväisen seuraajaksi keväällä 2016. Tehtävään valittiin tuolloin Timo Reina.

Tanja Matikainen kertoi eronpyynnöstään myös Twitterissä.

 

Juttua muutettu 26.11. klo 17.15: Lisätty uutisen kolmas kappale.