Oikeusministeri Antti Häkkäsen, kok., erityisavustaja Tapani Mäkinen irtisanoutui tehtävästään tiistaina.

Syynä on poliisin käynnistämä esitutkinta, joka liittyy Mäkisen aiempiin tehtäviin Vantaan kunnallispolitiikassa vuonna 2015. Mäkinen oli Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja vuosina 2009–2017.

Mäkinen kertoo Facebook-päivityksessään irtisanoutuneensa, koska ei tutkinnasta johtuen pysty täysipainoisesti hoitamaan työtehtäväänsä. Hän sanoo haluavansa antaa poliisille tutkintaan työrauhan eikä siksi kommentoi asiaa tarkemmin.

Poliisi tutkii Mäkiseen kohdistuvaa epäilyä lahjoma- ja virka-aseman väärinkäyttörikoksista. Kyseessä on Mäkisen mukaan hänelle vielä tuntemattoman henkilön tekemä rikosilmoitus.

– Totean vain sen, että en ole syyllistynyt näihin väitettyihin tekoihin. Samalla totean, että käynnissä olevan tutkinnan takia pidättäydyn kunnallisten ja muiden luottamustehtävieni hoitamisesta asian käsittelyn ajaksi, Mäkinen kirjoittaa.

Mäkinen on ollut Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 1989, ja kuluvalla valtuustokaudella hän on ollut valtuuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja. Kokoomuksen kansanedustajana Mäkinen oli vuosina 2007–2015.

Mäkinen aloitti Häkkäsen erityisavustajana viime vuoden toukokuussa. Hän on seurannut erityisavustajana erityisesti liikenne- ja viestintäministeriön sekä ympäristöministeriön maankäyttö- ja rakennusasioita sekä sote- ja maakuntauudistusta.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.