kuva: Team Botnia
Jukka Kujala on Rovaniemen uusi elinvoimajohtaja.

Rovaniemen kaupungin elinvoimajohtajaksi on valittu Jukka Kujala. Kaupunginhallitus valitsi Kujalan yksimielisesti keskiviikkona.

Kujala, 47, on yhteiskuntatieteiden lisensiaatti. Hän on toiminut vuodesta 2014 lähtien Tornion elinkeinoyhtiön Team Botnian toimitusjohtajana ja aiemmin muun muassa kehittämispäällikönä Meri-Lapin kehittämiskeskuksessa.

– Kujalalla on vahvat näytöt onnistuneesta kehittämistyöstä Team Botniassa Torniossa, sekä valmiit kontaktit sekä Lapin tasolla että kansallisesti. Omalta osaltamme haluamme myös tiivistää maakunnan sisäistä yhteistyötä Meri-Lapin suuntaan, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala, kesk. sanoo kaupungin tiedotteessa.

Elinvoimajohtajan työnkuvaan kuuluvat muun muassa edunvalvonta, innovaatiotoiminnan kehittäminen, hankerahoituksen koordinointi, investointien aktivointi ja strateginen maankäyttö.

Elinvoimajohtaja toimii Rovaniemellä kaupunginjohtajan suorassa alaisuudessa ja on kaupungin johtoryhmän jäsen. Elinvoimajohtajan virkaa tavoitteli 31 hakijaa, joista 11 haastateltiin ja 5 testattiin.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.