kuva: EPSHP
Teemu Puolijoki on Kuortaneen uusi kunnanjohtaja.

Kuortaneen kunnanvaltuusto valitsi maanantaina uudeksi kunnanjohtajaksi yhteiskuntatieteiden maisteri Teemu Puolijoen. Puolijoki työskentelee Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kehitysjohtajana.

Puolijoki sai valtuuston toisella äänestyskierroksella 13 ääntä ja Into Seinäjoen yrityskehityspäällikkö Tapio Seppä-Lassila 6 ääntä. Ensimmäisellä kierroksella Puolijoki sai 7 ääntä, Seppä-Lassila 6 ääntä ja Taivassalon kunnanjohtaja Vesa Rantala samoin 6 ääntä. Seppä-Lassila meni toiselle kierrokselle arvalla.

Puolijoki sanoo, että kunnanjohtajan työssä kiehtoo muun muassa tehtäväkentän monipuolisuus.

– Siinä pääsee kehittämään organisaation toimintaa niin nykyhetkeä kuin tulevaisuuttakin silmälläpitäen. Innostavaa on esimerkiksi pohtia ja suunnitella tulevan kunnan roolia sote-uudistuksen jälkeen, kun kunnan toimintaprofiili muuttuu. Uuden roolin ytimessä ovat muun muassa elinvoiman kehittäminen ja hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Ne kulkevat yli hallintokuntien.

– Kuortaneella paljon vahvuuksia ja mahdollisuuksia. Esimerkiksi Kuortaneen Urheiluopisto ja sen yhteydet kunnan sivistyspalveluihin, luontoympäristö ja sen tuomat mahdollisuudet esimerkiksi asumiseen, vapaa-ajanasumiseen ja matkailuun. Vahvuus on myös logistinen sijainti Etelä-Pohjanmaan maakunnassa hyvien tieyhteyksien varrella.

Kuortaneen kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 17 hakijaa ja 3 suostumuksensa antanutta, joista 10 sai kutsun haastatteluun. Kuortaneen kuntaa 20 vuotta johtanut Pentti Turunen jää eläkkeelle ensi vuoden alkupuolella.

Juttua muutetttu 25.8. klo 10.22: Lisätty Puolijoen kommentit.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.