Terhi Källi on työskennellyt Ruoveden hallintojohtajana helmikuun 2021 alusta alkaen.

Auran kunnanvaltuusto valitsi Terhi Källin maanantaina yksimielisesti uudeksi kunnanjohtajaksi. Källi on hallintotieteiden maisteri ja Ruoveden hallintojohtaja.

Källi on työskennellyt Ruoveden hallintojohtajana helmikuun 2021 alusta alkaen ja aiemmin muun muassa Urjalan hallinto- ja talousjohtajana ja Humppilan hallintojohtajana. Hän toimi kuluvan vuoden toukokuusta syyskuuhun Ruoveden vs. kunnanjohtana, kun kunnanjohtaja Eeva Viitanen oli virkavapaalla.

– Olen todella onnellinen valinnasta. Kunnanjohtajan työssä minua kiinnostaa monipuolinen yhteiskunnallinen työnkuva, mahdollisuus osallistua asioiden kehittämiseen ja tehdä yhteistyötä laajasti eri sidosryhmien kanssa, Källi sanoo.

Aura on varsinaissuomalainen 4000 asukkaan kunta, josta on matkaa Turkuun noin 25 kilometriä. Kunta ei ole entuudestaan tuttu Källille.

– Sukuani asuu Turun suunnalla, joten ihan täysin tuntemattomaan en hyppää. Auralla on hyvät edellytykset kehittyä, muun muassa erinomainen sijainti maakuntakeskuksen kyljessä. Asuntojen kysyntä on suurempaa kuin tarjonta – eli siis positiivinen ongelma!

Viran tavoittelijoita oli 18, joista 7 haastateltiin. Koko valtuuston haastatteluun kutsuttiin Källin lisäksi Urjalan elinvoimapäällikkö Satu Sarin. Auran kuntaa vuodesta 2011 johtanut Mika Joki siirtyi Pöytyän kunnanjohtajaksi.