Tero Karinti on nimitetty Taitoa Kuntaperintä Oy:n liiketoimintajohtajaksi.

Karinti, 40, on viimeksi toiminut Taitoassa kehityspäällikkönä. Ennen Taitoaan tuloa hän on työskennellyt muun muassa Intrum Justitialla julkisen sektorin asiakkaista vastaavana avainasiakaspäällikkönä, Lindorffilla asiakaspalvelujohtajana sekä Celectus Oy:ssä konsulttina.

– Terolla on pitkä kokemus sekä perintäliiketoiminnasta että organisaatioiden johtamisesta ja kehittämisestä. Hänen johdollaan on turvallista kehittää kuntasektorille täysin uudenlaista perintätoimintaa, sanoo Kunnan Taitoan toimitusjohtaja Anne Lindqvist yhtiön tiedotteessa.

Toukokuussa perustettu, elokuussa varsinaisen toimintansa aloittanut Taitoa Kuntaperintä on ensimmäinen kuntien ja kuntayhtymien perintään keskittyvä yhtiö. Se tuottaa kuntatoimijoille räätälöityjä perintäpalveluita.

Taitoa Kuntaperinnän omistaa sataprosenttisesti talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita kuntatoimijoille tuottava Kunnan Taitoa Oy. Taitoa on kunta-alan suurin valtakunnallinen talous- ja henkilöstöhallinnon toimija, jonka omistajina on lähes 200 kuntayhteisöä.

Taitoa Kuntaperintä tavoittelee kunnille entistä nopeampaa rahaliikennettä.

– Vahva tuntemuksemme kuntatalouden erityispiirteistä ja henkilöstömme pitkä kokemus perintäalalta luovat erinomaiset edellytykset perintätoiminnalle. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pyrimme pitämään yllä tehokasta ja samalla inhimillistä perintätapaa. Tarjoamme proaktiivisesti velallisille ratkaisuja, joiden avulla velkakierre on mahdollista estää tai katkaista, Tero Karinti toteaa.

Taitoa Kuntaperintä tarjoaa perintäpalveluja myös niille kuntatoimijoille, jotka muuten hoitavat itsenäisesti taloushallinnon.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*