Ilmajoen kunnanvaltuusto päätti 28.6. perustaa tilapäisen valiokunnan, jonka tehtävänä on selvittää kunnanjohtajan edellytyksiä toimia tehtävässään. Kokouksessa valittiin valiokuntaan viisi jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski ilmoitti aiemmin kesäkuussa jääneensä kiinni rattijuopumuksesta.

Syksyllä 2016 Pirttikoski kärähti törkeästä rattijuopumuksesta. Tuolloin kunnanhallitus antoi Pirttikoskelle kirjallisen varoituksen ja ohjasi hänet työterveyshuoltoon.

Päätöksiä Pirttkosken asemasta tehtäneen vasta elokuun toisessa valtuuston kokouksessa, arvioi kunnanhallituksen puheenjohtaja Ahti Ranto, kesk., joka toimii myös tilapäisen valiokunnan puheenjohtajana.

– Ensi maanantaina (5.7.) on ensimmäinen kokous valiokunnalla. Siinä yhteydessä järjestäydytään ja katsotaan, mitä aineistaoa on olemassa ja mitä pitää hankkia.

Ranto arvioi, että valiokunta tarvitsee vastauksia useisiin kysymyksiin Kuntaliitolta ja Kuntatyönantajilta. Kesälomakausi hidastanee prosessia.

– Vastausten saamisen ja läpikäymisen jälkeen on lähetettävä kuulemiskutsu, sekin vie muutaman viikon. Pelkäänpä pahoin, että vasta elokuun toisessa kokouksessa päästään tekemään päätöksiä, Ranto sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Vieläköhän löytyy toiselle kerralle riittävän arvovaltaista suojelijaa kaksinkertaiselle rattilaiselle?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*