Timo Reina on toiminut Kuntaliiton varatoimitusjohtajana elokuusta 2016. (Kuva: Henri Salonen)

Valtiovarainministeri Annika Saarikko, kesk., on kutsunut valtiosihteerikseen varatuomari Timo Reinan. Reina on Kuntaliiton varatoimitusjohtaja.

Reina aloittaa valtiovarainministerin valtiosihteerinä 22. huhtikuuta. Reina on työskennellyt aiemminkin valtiosihteerinä: hän hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen valtiosihteeri Matti Vanhasen toisessa hallituksessa.

– En tosiaan ollut varautunut tällaiseen ”kertausharjoitukseen” eikä se suunnitelmiini kuulunut, mutta tämä erittäin vakava ja muuttunut tilanne etenkin Ukrainan kriisin vuoksi vaikutti siihen, että koen velvollisuudekseni mennä ja tehdä parhaani tässä tehtävässä, kun valtiovarainministeri Saarikko minua päätyi siihen pyytämään. Jos voin avuksi olla, niin nyt on sen aika, Reina sanoo.

Reina on toiminut Kuntaliiton varatoimitusjohtajana elokuusta 2016. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Hämeen maakuntajohtajana ja ARAn hallintojohtajana. Hän on toimivapaalla Kuntaliitosta hoitaessaan valtiosihteerin tehtävää.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Kuntaliitossa asiat ovat hyvällä mallilla ja väki alansa huippua, on vahva tekemisen meininki eikä tässä yhtä miestä kaivata. Monet tutut asiat säilyvät varmasti työpöydällä jatkossakin. Sijaisuusjärjestelyt selviävät varmasti lähiaikoina, Reina kertoo.

Valtiovarainministeriön valtiosihteerinä hallituskauden alusta saakka toiminut Maria Kaisa Aula on valittu Keski-Suomen hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtajaksi ja hän lopettaa valtiosihteerinä 21. huhtikuuta.

Juttua muutettu 28.3. klo 14.13: Lisätty Reinan kommentit.