kuva: SDP
Tomi Sevanderista on tulossa apulaispormestari noin puolen vuoden ajaksi.

SDP esittää Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin Nasima Razmyarin vanhempainvapaasijaiseksi Tomi Sevanderia. Sevander on Helsingin kaupunginhallituksen jäsen.

Razmyar jää vanhempainvapaalle loppukesästä. Hän aikoo palata takaisin töihin vuoden vaihteessa. Sevander ja Razmayr vaihtavat paikkoja: Razmyar ottaa Sevanderin paikan kaupunginhallituksen jäsenenä sijaisuuden ajaksi.

Sevander on toiminut aiemmin SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajana, teknisten palveluiden lautakunnan puheenjohtajana ja rakennuslautakunnan varapuheenjohtajana. Siviiliammatiltaan Sevander on poliisi.

– Tomi Sevanderilla on pitkä kokemus kuntapolitiikan eri tehtävistä. Helsingin poliisissa hänelle on työn kautta muodostunut vahva ymmärrys moniammatillisen yhteistyön merkityksestä nuorten syrjäytymisen ehkäisemisessä ja hänellä on myös vahva liikuntatausta. Kaupunginhallituksen jäsenenä Tomin on helppo tulla hoitamaan apulaispormestarin tehtävää Nasiman vanhempainvapaan ajaksi, Helsingin Sosialidemokraattien puheenjohtaja Pentti Arajärvi sanoo SDP:n tiedotteessa.

– Pidän tärkeänä, että Nasimalla on mahdollisuus jatkaa kaupunginhallituksessa myös vanhempainvapaan aikana. Työn ja perheen yhteensovittamisessa tarvitaan joustavia ratkaisuja myös politiikan eri tehtävissä, Arajärvi toteaa.