Tommi Fred on työskennellyt HSY:ssä sen perustamisesta eli vuodesta 2010 lähtien. (Kuva: HSY)

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden hallitus on valinnut tekniikan lisensiaatti Tommi Fredin, 52, HSY:n toimitusjohtajaksi.

Fred on HSY:n vesihuollon toimialan toimialajohtaja. Hän on työskennellyt HSY:ssä sen perustamisesta eli vuodesta 2010 lähtien, ensin osastonjohtajana ja vuodesta 2017 lähtien toimialajohtajana. Tätä ennen hän työskenteli Helsingin Vedessä.

– Toimitusjohtajan tehtävää haki kovatasoinen joukko, joilta löytyi monipuolista osaamista ja kokemusta johtajan tehtävistä. HSY on samoin kuin useat muutkin kuntaorganisaatiot mielenkiintoisten haasteiden edessä muun muassa ympäristö- ja talouskysymysten osalta. Haimme vahvan kokemuksen lisäksi innostavaa johtamisen ammattilaista ja Tommi Fredillä on tästä vahvat näytöt, sanoo HSY:n hallituksen puheenjohtaja Mia Nygård-Peltola, kok., HSY:n tiedotteessa.

HSY:n toimitusjohtajan virkaa tavoitteli 36 hakijaa. Nykyinen toimitusjohtaja Raimo Inkinen eroaa tehtävästään 1.10.2021 alkaen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)HSY:n hallitus äänesti 19. maaliskuuta Inkisen luottamuksesta ja totesi epäluottamuksen äänin 10–4. Epäluottamuksen taustalla oli HSY:n pääluottamusmiesten kirjelmä, jossa arvosteltiin muun muassa Inkisen tapaa täyttää yhtymän keskeisiä virkoja avaamatta niitä julkiseen hakuun.