Kaksi istuvaa kunnanjohtajaa havittelee Kittilän vt. kunnanjohtajan virkaa. Oikeustieteen tohtori Kyösti Tornberg johtaa Kolarin kuntaa ja oikeustieteen kandidaatti Pekka Helppikangas on Kivijärven kunnanjohtaja.

Tornberg on toiminut myös Kuusamon kaupunginjohtajana ja Iin kunnanjohtajana. Helppikangas on työskennellyt aiemmin muun muassa Kemijärven kaupungin hallinto- ja henkilöstöjohtajana.

Muut hakijat ovat maatalous- ja metsätieteiden tohtori, diplomi-insinööri Jalo Aminoff Karjalohjalta, projektijohtamisen maisteri Kim Hahtonen Oulusta,
maatalous- ja metsätieteiden maisteri Yrjö Herva Helsingistä,
teknologiaosaamisen johtamisen insinööri ja tietotekniikan insinööri Jani Leppäjärvi Pellosta, tuotantotalouden diplomi-insinööri Antero Metso Oulusta,
kuljetusneuvotekniikan insinööri AMK Ensio Mäntykangas Saariselältä,
tuotantotalouden diplomi-insinööri Jouko Nuottila Oulusta, filosofian maisteri Panu Piirtola Jyväskylästä ja ekonomi Varpu Sankelo Kuortaneelta.

Vt. kunnanjohtaja johtaa kuntaa, kunnes valitukset kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomisesta on ratkaistu.  Marraskuisesta irtisanomisesta on tehty useita valituksia Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Mainos 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kittilän luottamusmieshallinto on hukannut riitelyyn kunnan kipeästi kaipaaman kehittämisresurssin. Äänestäjät ratkaisevat jatkon. Onko pääasia keskinäinen nahistelu vai koko kunnan kehittäminen. Hallinnossa toimivilla on hyvä olla myös omaa näkemystä jatkuvuuden vuoksi.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*