Kuvassa vasemmalta kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestari Piia Elo, pormestari Minna Arve, sosiaali- ja terveydenhuollon apulaispormestari Elina Rantanen ja kaupunkiympäristön apulaispormestari Ville Valkonen. (Kuva: Jussi Vierimaa)

Turun valtuusto valitsi maanantaina kaupungin pormestariksi Minna Arveen, kok. Arve toimi Turun kaupunginjohtajana vuodet 2017–2021.

Arve on työskennellyt aiemmin muun muassa Turun kauppakamarin toimitusjohtajana, Turun kaupunginhallituksen kokopäivätoimisena puheenjohtajana ja kokoomuksen puoluesihteerinä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja sairaanhoitaja.

Turku palasi pormestarin johtamaksi kaupungiksi sadan vuoden tauon jälkeen, sillä viimeisimmän Turun kunnallispormestarin Reinhold Alexander von Willebrandin toimikausi päättyi 1921. Turussa on ollut pormestareita satojen vuosien ajan. Suomalaisista kaupungeista ensimmäinen maininta raadin ja pormestarin olemassaolosta on Turusta vuodelta 1324.

Ssosiaali- ja terveydenhuollon apulaispormestariksi valtuusto valitsi Elina Rantasen, vihr., kaupunkiympäristön apulaispormestariksi Ville Valkosen, kok., ja kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestariksi Piia Elon, sd.