Pasi Ahola on työskennellyt Turun kaupungin palveluksessa vuodesta 2013 alkaen. (Kuva: Turun kaupunki / Suvi Elo)

Turun kaupungin yhteysjohtaja Pasi Ahola siirtyy pois kaupungin palveluksesta. Ahola aloittaa työt konsulttitoimisto Rud Pedersen Public Affairsilla 15. maaliskuuta. Ennen yhteysjohtajan tehtäväänsä Ahola työskenteli kaupunginjohtajan avustajana sekä muissa tehtävissä vuodesta 2013 alkaen.

– Olen saanut olla mukana kovan kasvun aikana ja toisaalta pandemia-aikana edistämässä alueellisesti ja valtakunnallisesti merkittäviä asioita ja nähnyt kotikaupunkini kansainvälisen painoarvon ja ilmastotyön vaikuttavuuden kasvun. Olen tästä kaikesta todella kiitollinen, Pasi Ahola sanoo.

Yhteysjohtajana Ahola on vastannut Turun kaupungin edunvalvontatyöstä sekä sidosryhmäyhteistyöstä kaupunkiverkostoissa ja suhteessa ministeriöihin.

– Olen iloinen, että Turku tunnetaan maailmalla hyvänä ja osaavana kumppanina, ja toisaalta, että kotikentällä kaupunkiseudun ja maakunnan tasoilla on otettu isoja harppauksia yhteistyön vahvistamiseksi.

MainosTurku käynnistää uuden yhteysjohtajan hakemisen pikaisesti. Kaupungin pormestariohjelmassa merkittävimmiksi edunvalvontatavoitteiksi on määritetty Tunnin juna, kansallinen lääkekehityskeskus ja Saaristomeren suojelu, joita edistetään yhteistyössä kaupungin eri kumppaneiden kanssa.