Valtuusto kaatoi sote-palvelujen ulkoistuksen helmikuussa 2015. (kuva: Jorma Ylönen)

Pieksämäen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina kaupunginjohtaja Tapio Turusen kanssa neuvotellun erosopimuksen.

Sopimuksella ratkaistiin kaupunginjohtajan ja luottamushenkilöiden välejä jo usean vuoden ajan hiertänyt luottamuspula.

Päätös syntyi äänin 31–4. Vastaan äänesti vihreiden ryhmä, joka piti sopimusta kalliina ja epätasa-arvioisena kaupungin muiden viranhaltijoiden kannalta. Vihreät myös epäilivät, riittääkö yhden ihmisen lähtö tervehdyttämään päätöksentekoa kaupungissa.

Turusen ja luottamushenkilöiden mielipiteet ovat viime vuosina menneet ristiin monissa isoissa kysymyksissä. Valtuusto kaatoi helmikuussa 2015 Turusen esityksen sosiaali-ja terveyspalveluiden ulkoistuksesta Pihlajalinnalle, ja talvella 2017 valtuutetut äänestivät uuteen valmisteluun kaupunginjohtajan esittämän suunnitelman uudeksi yläkouluksi.

Turunen sanoutuu irti siten, että hänen viimeinen päivänsä virassa on 31. elokuuta 2019. Hänelle maksetaan palkkaa tuohon päivään saakka, mutta työvelvoitetta ei ole enää kesäkuun alun 2018 jälkeen.

Turunen jättää tehtävänsä jo helmikuussa, sillä hänelle on kertynyt vuosilomia yli kolmen kuukauden verran. Aiemmin Kankaanpään kaupunginjohtajana toiminut Turunen valittiin Pieksämäen kaupunginjohtajaksi elokuussa 2002. Turunen täyttää 65 vuotta elokuussa 2019.