Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell on ilmoittanut vetäytyvänsä Varkauden kaupunginjohtajan hakuprosessista. Forsell ei osallistunut tiistaina tilaisuuteen, jossa Varkauden kaupunginvaltuutetut pääsivät haastattelemaan johtajakisan kärkiehdokkaita.

Paikalla olivat Joroisten kunnanjohtaja Joonas Hänninen ja Honeywellin paikallisjohtajana Varkaudessa työskentelevä Tommi Taskinen. Ehdokkaat pitivät noin kymmenen minuutin esityksen, jonka jälkeen valtuuston poliittisilla ryhmillä oli noin 20 minuuttia aikaa esittää kysymyksiä.

Kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä kokoontuu torstaina tekemään esityksensä kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus kokoontuu 9. joulukuuta, ja valtuuston on tarkoitus valita uusi kaupunginjohtaja 14. joulukuuta.

Varkauden kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 12 hakijaa, ja lisäksi virkaan annettiin 3 suostumusta. Haastatteluun pääsi 6 johtajaehdokasta, joista haastatteluryhmä poimi Hännisen, Forsellin ja Taskisen henkilöarviointeihin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kaupunginjohtajan virka vapautuu vuoden 2022 alussa, kun nykyinen kaupunginjohtajan Hannu Tsupari jää eläkkeelle. Virkaan valittava voi aloittaa apulaiskaupunginjohtajan virassa jo keväällä.