Karkkilalainen arkkitehti Juhani Risku ja torniolainen valtiotieteiden ja filosofian maisteri Outi Alapekkala ovat hakeneet Tornion kaupunginjohtajan virkaa työparina.

Risku on työskennellyt muun muassa Nokian innovaatiojohtajana. Alapekkala puolestaan on toiminut muun muassa matkailualalla ja EU-asioihin keskittyneenä konsulttina ja toimittajana. Riskulla ja Alapekkalalla on Yhteiskunnallinen innovaatio In Action -yritys, joka visioi ja organisoi yhteiskunnallisten innovaatioiden toteutumista eri toimijoiden kanssa.

Muut uuden hakijat olivat kauppatieteiden maisteri Olavi Lakkala Oulunsalosta, insinööri (YAMK) Jani Leppäjärvi Turtolasta, kasvatustieteiden tohtori Anna-Liisa Lämsä Oulusta, terveystieteen maisteri Hannele Meskus Raahesta, hallintotieteiden tohtori, yhteiskuntatieteiden maisteri Matti Muukkonen Espoosta ja filosofian maisteri Vesa Tuunainen Hyvinkäältä.

Ensimmäisessä haussa virkaa tavoitteli 15 hakijaa. Tornion nykyinen kaupunginjohtaja Raimo Ronkainen jää eläkkeelle heinäkuun alussa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Näitä on nykyisin paljon, jotka hakevat kaupungin-/kunnanjohtajan virkaa ymmärtämättä, mitä se virka sisältää ja edellyttää. Tämä parihaku taitaa olla varsinainen pohjanoteeraus taikka vaihtoehtoisesti kirkkain älynväläys, mitä kunnallishallinnon pitkässä historiassa tunnetaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*