kuva: Sonja Eloranta
Tytti Määttä on maaseutupolitiikan tulevaisuuden lähettiläs.

Harvaan asutun maaseudun verkoston puheenjohtaja ja Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä palkittiin torstaina maaseutupolitiikan tulevaisuuden lähettiläänä.

Palkitseminen liittyi Säätytalolla Helsingissä pidettyihin kansallisen maaseutupolitiikan 30-vuotisjuhlallisuuksiin.

Määttä on kuntajohtajavuosinaan tullut tunnetuksi maaseudun ja syrjäseutujen kuntien puolustajana. Määttä aloitti Kuhmon kaupunginjohtajana kuluvan vuoden alussa. Sitä ennen hän johti Vaalan kuntaa vuodesta 2009,  ja aiemmin hän on työskennellyt muun muassa maaseudun ja pienten kuntien asioiden erityisasiantuntijana Kuntaliitossa.

Määtän lisäksi samalla tittelillä palkittiin maaseutupolitiikan verkoston pitkäaikainen toimija, tutkija ja Turun yliopiston Brahea-keskuksen suunnittelija Sami Tantarimäki sekä Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja ja Maaseutupolitiikan neuvoston apulaispääsihteeri Petri Rinne.

Maaseutupolitiikan tienraivaajan tittelillä palkittiin aluetieteen emeritusprofessori Hannu Katajamäki, Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori ja Maaseutupolitiikan neuvoston apulaispääsihteeri Hilkka Vihinen sekä Maaseutupolitiikan verkoston pitkäaikainen erityisasiantuntija ja innovaattori Peter Backa.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*