kuva: Ville Miettinen
Unto Murto haluaisi vielä jatkaa uraansa kuntajohtajana.

Helmikuun alussa Rautavaaran kunnanjohtajan virasta eläkkeelle jäävä Unto Murto haluaisi jatkaa kuntauraansa Valtimolla.

Valtimon valtuusto päätti 27. joulukuuta, että kunnanjohtajan virka täytetään määräaikaisesti ajalle 1.3.2019–30.4.2020. Perusteena määräaikaiselle virkasuhteelle on Nurmeksen kaupungin kanssa vireillä oleva kuntaliitosselvitys sekä mahdollinen kuntaliitos.

– Olisin valmis jatkamaan Valtimon kunnan määräaikaisessa kunnanjohtajan virassa näinä suurina reformien aikoina, Murto kirjoittaa suostumuksessaan ja viittaa muun muassa maakunta- ja sote-uudistukseen, valtionosuusuudistukseen ja toisen asteen koulutuksen rahoitusjärjestelyihin.

Murto on työskennellyt kunnanjohtajana tai kunnanjohtajan sijaisena Rautavaaran lisäksi Artjärvellä, Mietoisissa, Nummi-Pusulassa, Punkaharjulla ja Multialla. Kaikkiaan hänellä on 43 vuoden kokemus kuntahallinnosta.

Valtimon kunnanjohtaja Leena Mustonen jätti eroilmoituksensa elokuussa. Syksyllä Valtimo päätti jo kertaalleen, että virkaa ei julisteta lainkaan haettavaksi, mutta kunnassa tultiin toisiin ajatuksiin sen jälkeen, kun myös hallintojohtaja Arja Tervonen päätti lähteä pois kunnan palveluksesta. Tervonen siirtyi Kajaaniin hoivakodin johtajaksi.

Murto on ajoissa liikkeellä suostumuksensa kanssa, sillä viran auki julistaminen on Valtimon kunnanhallituksen listalla vasta tänään. Päätösesityksen mukaan hakuaika päättyisi 22. tammikuuta.