Taina Pieski Ustjoki
Taina Pieskin viimeinen työpäivä Utsjoen kunnan palveluksessa on 25. toukokuuta. (Kuva: Minna Saastamoinen / Studio Borga)

Utsjoen kunnanjohtaja, filosofian maisteri Taina Pieski on valittu Inarissa sijaitsevan Saamelaismuseo Siidan museonjohtajaksi. Saamelaismuseosäätiön hallitus teki valintapäätöksen 15. toukokuuta.

Saamelaismuseolla työskentelee museonjohtajan lisäksi 16 vakituista työntekijää ja sesonkiaikana noin 30 työntekijää. Siidassa vierailee vuosittain noin 100 000 vierasta.

– Olen valinnasta hyvin iloinen. Uudistettu Saamelaismuseo Siida on kansallinen ylpeyden aihe. On kunnia-asia päästä johtamaan ja kehittämään yhden meille saamelaisille tärkeimmän organisaation toimintaa yhdessä osaavan henkilöstön kanssa. Pidän tärkeänä saamelaisen kulttuuriperinnön säilyttämistä, mutta museo rakentaa myös tulevaisuusperintöä, sanoo Taina Pieski Siidan tiedotteessa.

Pieski on irtisanoutunut Utsjoen kunnanjohtajan virasta 1. elokuuta alkaen. Hänen viimeisen työpäivänsä Utsjoen kunnassa on 25. toukokuuta ja hän jää sen jälkeen lomalle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Kunnanhallitus käynnistää kunnanjohtajan viran hakuprosessin mahdollisimman pian, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Väinö Guttorm Utsjoen kunnan verkkosivuilla.

Utsjoen valtuusto valitsi Pieskin kunnanjohtajaksi tammikuussa 2022. Aiemmin Pieski on työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriön palveluksessa viestintäjohtajana, strategiajohtajana ja kansainvälisten asioiden yksikön johtajana. Hän on työskennellyt myös ympäristöministeriössä sekä sosiaali- ja terveysministeriössä.

Pieski on syntynyt Helsingissä, mutta hänen siteensä Saamenmaalle ovat vahvat.

-Puolet sukulaisistani asuu Utsjoella. Isäni on täältä lähtöisin ja isäni kotikylä Dalvadas on ollut toinen kotini läpi elämän, Pieski sanoi Kuntalehden haastattelussa huhtikuussa 2022.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*