Kuva: Pixabay

Uudenmaan maakuntahallitus päätti torstaina tehdä poliisille esitutkintapyynnön hankinnoista, jotka maakuntajohtaja Ossi Savolainen on mahdollisesti tehnyt kilpailuttamatta sekä jäävinä.

Maakuntahallitus käsitteli ylimääräisessä kokouksessaan KPMG:n tekemää erillisselvitystä liiton markkinoinnista, viestinnästä, edunvalvonnasta ja edustamisesta sekä näitä koskevista hankinnoista. Liiton tarkastuslautakunta edellytti selvityksen käsittelyä hallituksessa ennen kuin maakuntavaltuusto kokoontuu 13. kesäkuuta.

-Liiton johtamisessa on eräiltä osin toimittu harkitsemattomasti ja huolimattomasti, eikä hankintalakia ja liiton ohjeita ole kaikissa tapauksissa noudatettu. Täten hallitus johtopäätöksenään edellyttää toiminnan tervehdyttämistä sekä maakuntajohtajalta ja kaikilta johtotason henkilöiltä eettisesti korkeatasoisia johtamiskäytäntöjä siten, että kaikki luottamus liiton toimintaan palautuu, maakuntahallitus toteaa päätöksessään.

Hallitus päätti myös nopeuttaa uuden maakuntajohtajan valintaprosessia niin paljon kuin mahdollista. Tästä hallitus tekee päätöksiä myöhemmin kesäkuussa. Maakuntajohtaja Savolainen on ilmoittanut eroavansa siten, että hänen työsuhteensa päättyy puolentoista vuoden kuluttua vuoden 2024 lokakuussa.

MainosMaakuntahallituksen puheenjohtaja Markku Markkula, kok., jääväsi itsensä asian käsittelyssä, ja puhetta johti Minerva Krohn, vihr. Hallitus teki erillisselvitykseen liittyvät päätökset Krohnin muotoileman esityksen mukaisesti.

Maakuntajohtaja Savolaisen rahankäyttö nousi julkisuuteen, kun Helsingin Sanomat uutisoi tammikuussa Uudenmaan liiton ostaneen toistuvasti vip-palveluita maakuntajohtajan johtaman pesäpalloseuran edustusjoukkueilta.