Miira Raiskila. (kuva: Essi Jäälinna)

Vaalan valtuusto valitsi torstaina turkulaisen Miira Raiskilan uudeksi kunnanjohtajaksi. Raiskila sai valtuuston virkavaalissa 15 ääntä ja diplomi-insinööri Mikko Kari Muhokselta kaksi ääntä.

Raiskila on 28-vuotias valtiotieteiden maisteri ja työskentelee tällä hetkellä kahden kokoomuslaisen ajatuspajan palveluksessa. Hän on puolet työviikosta toiminnanjohtajana ajatuspaja Linjassa ja toisen puolikkaan projektisuunnittelijana ajatuspaja Toivossa. Työnsä ohella hän on valtio-opin väitöskirjatutkija Turun yliopistossa.

Oululaislähtöiselle Raiskilalle Vaala on hyvin tuttu kunta. Hänen äitinsä on lähtöisin Vaalasta ja myös hänen isällään on siellä sukujuuria. Raiskila on viettänyt kesänsä ja lomansa Vaalan Säräisniemellä, jossa perheellä on kesäasunto.

– Vaala on minulle aivan erityisen rakas paikka, ja Vaalan kunnanjohtajuus on unelmieni työtä, Raiskila sanoo.

Uuden kunnanjohtajan työtehtävistä päällimmäisiä ovat Raiskilan mukaan Pelson vankilan puolustaminen ja sote- ja maakuntauudistukseen liittyvät valmistelut. Rikosseuraamuslaitos esitti viikko sitten julkistamassaan selvityksessä uuden Pohjois-Suomen vankilan rakentamista ja Pelson lakkauttamista. Vankila on kunnan suurin työllistäjä.

Raiskila ei marssinut kunnanjohtajaksi puoluetaustansa varassa, sillä Vaalan valtuustossa ei ole yhtään kokoomuslaista eikä kuntavaaleissa 2017 Vaalassa ollut edes yhtään kokoomuslaista ehdokasta.

– Puoluepolitiikka ei noussut pinnalle valintaprosessin aikana. Virkatehtäviin valittiin virkamiestä, Raiskila toteaa.

Raiskila seuraa kunnanjohtajana Tytti Määttää, joka siirtyi syksyllä Kuhmon kaupunginjohtajaksi. Määttä työskenteli Vaalassa vuodesta 2009.

 

Juttua muutettu 16.2. klo 7.31: Täydennetty Raiskilan kommentteja.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.