Minna Kärkkäinen työskentelee Muhoksen kulttuurijohtajana ja Muhoksella ja Utajärvellä toimivan Oulujoki-Opiston rehtorina.

Vaalan valtuusto valitsi torstaina Minna Kärkkäisen uudeksi kunnanjohtajaksi. Kärkkäinen sai valtuuston virkavaalissa 15 ääntä ja Tapani Karhu 2 ääntä.

Kärkkäinen on kasvatustieteiden maisteri. Hän työskentelee Muhoksen kulttuurijohtajana ja Muhoksella ja Utajärvellä toimivan Oulujoki-Opiston rehtorina. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Limingan varhaiskasvatusjohtajana ja sivistysosaston johtajana ja hetken aikaa Lestijärven kunnanjohtajana vuonna 2011.

-Minua kiinnostaa kunnan monipuoliset työtehtävät, kunnan johtaminen strategialähtöisesti, henkilöstön ja talouden johtaminen sekä uusien toimintamallien kehittäminen, Kärkkäinen kertoo.

Vaalan kunta on tullut tutuksi Kärkkäiselle hänen nykyisen työnsä kautta, sillä Oulunjokilaakson kunnat Muhos, Utajärvi ja Vaala tekevät tiivistä yhteistyötä. Niillä on muun muassa yhteinen elinkeinoyhtiö Humanpolis, jonka yhtenä tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää Rokua Geopark -matkailualueen toimintaa.

Mainos-Vaalan kunta näkyy minulle paitsi Geopark-kuntana, mutta myös paikkana, jossa on korkeaa osaamista ja yhdessä tekemisen kulttuuria. On huippua päästä vaalalaistumaan! Nykyiset ja edelliset päättäjät ovat tehneet hyvin päätöksiä tulevaisuutta ajatellen ja tästä on hyvä jatkaa, Kärkkäinen sanoo.

Vaalan kunnanjohtajan viran tavoittelijoita oli 20, joista 8 haastateltiin ja 4 lähetettiin soveltuvuusarviointiin. Virka tuli tavoiteltavaksi, kun Miira Raiskila valittiin Maskun kunnanjohtajaksi. Raiskila johti Vaalaa vuodesta 2018.