Kuva: Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki
Lahden kaupungintalo.

Lahden kaupunginjohtajan valintaa valmistellut työryhmä suosittaa yksimielisesti, että kaupunginjohtajaksi valitaan filosofian maisteri Pekka Timonen.

Timonen on työskennellyt muun muassa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden vastaavana pääsihteerinä, viestintätoimisto Kreab Gavin Andersonin Suomen toimitusjohtajana ja Helsingin kaupungin kulttuurijohtajana.

Työryhmän mukaan Timonen on hakuprosessin aikana osoittanut, että hänellä on strateginen näkemys Lahden kaupungin kehittämiseen, hyvät henkilöstöjohtamistaidot sekä osaamista taloudesta.

Kaupunginhallitus tekee esityksensä uudesta kaupunginjohtajasta 4. kesäkuuta, ja valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 11. kesäkuuta.

MainosNyt valittava kaupunginjohtaja siirtyy kansliapäällikön tehtävään, kun Lahti ottaa käyttöön pormestarimallin seuraavan vaalikauden alussa eli 1. kesäkuuta 2021.

Virkaa tavoitteli 13 hakijaa, joista 7 haastateltiin. Soveltuvuusarviointeihin valittiin Timosen lisäksi Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ja Kotkan palvelujohtaja Jorma Haapanen.