Johanna Laisaari aloittaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarina 20. kesäkuuta. (Kuva: Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö)

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikkona varatuomari Johanna Laisaaren, sd, Helsingin uudeksi kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi keväällä 2025 päättyväksi toimikaudeksi.

Laisaari valittiin apulaispormestariksi eduskuntaan kansanedustajaksi siirtyvän Nasima Razmyarin tilalle. Laisaari on itähelsinkiläinen lapsioikeusjuristi, varatuomari ja kaupunginvaltuuston varavaltuutettu. Hän siirtyy apulaispormestarin tehtävään kansallisen lapsistrategian johtavan asiantuntijan virasta.

Käytännössä Laisaaren valinta kävi selväksi jo 25. toukokuuta, jolloin SDP:n Helsingin piiri päätti ehdokkaastaan Razmyarin seuraajaksi. Tarjolla olivat Hilkka Ahde, Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari. Ylimääräisen piirikokouksen äänestyksen ensimmäisellä kierroksella Laisaari sai 53 ääntä, Ahde 40 ääntä, Rantahalvari 16 ääntä ja Jalovaara 12 ääntä.

-Politiikassa haluan nostaa esiin lapsen oikeudet sekä lasten ja nuorten osallisuuden. Lapsimyönteinen kunta on minulle paitsi sydämen asia myös ammattitaitoni ytimessä. Haluan olla kehittämässä kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa niin, että yhdenvertaisuus sekä lasten ja nuorten hyvinvointi Helsingissä lisääntyvät, Laisaari sanoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

MainosHelsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungissa on neljä apulaispormestaria, jotka toimivat toimialalautakuntien puheenjohtajina sekä kaupunginhallituksen jäseninä. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala vastaa varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialalla on yli 14 500 työntekijää, mikä on lähes 40 prosenttia kaupungin henkilöstöstä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*