Veli-Matti Pulli.

Virolahden valtuusto valitsi maanantaina Veli-Matti Pullin yksimielisesti uudeksi kunnanjohtajaksi.

Pulli, 46, on kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt Miehikkälän ja Virolahden kuntien muodostaman kuntaparin eli Kaakon kaksikon hallintojohtajana noin puolentoista vuoden ajan. Sitä ennen hän työskenteli valtionhallinnossa, viimeksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston hallintojohtajan tehtävässä 2013-2018.

– Olen saanut viimeisen puolentoistavuoden aikana laajasti oppia kunta-alalta ja saanut seurata kohtalaisen läheltä kunnan kehittämiseen liittyvää työskentelyä. Uskon, että minulla on annettavaa Virolahdelle kunnanjohtajan tehtävässä.

– Myös sillä, että olen syntynyt Virolahden naapurikunnassa Miehikkälässä on syynsä miksi nyt ja jatkossa työskentelen Virolahdella. Itse kunnanjohtajan tehtävässä minua kiinnostavat tehtävän monipuolisuus sekä mahdollisuus vaikuttaa asioihin.

MainosPullin mielestä Virolahden tulevaisuuden näkymät ovat positiiviset.

– Kunnan sijainti suhteessa Helsinkiin ja Pietariin, Vaalimaan raja-asema, uusi E18 -moottoritie ja Vaalimaan kaupallisen alueen viimeisimmät hankkeet luovat hyvät puitteet elinkeinoelämän edistämiselle sekä kuntalaisten ja kunnan tulevaisuudelle.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 13 hakijaa, joista 4 haastateltiin.

Virolahden nykyinen kunnanjohtaja Osmo Havuaho jättää tehtävänsä ensi kesänä. Hän aloitti kunnanjohtajana joulukuussa 2009.

Juttua muutettu 12.11. klo 11.51: Lisätty Pullin kommentit.