KUVA: PIXABAY

Kannonkosken kunnanjohtaja vaihtuu. Kannonkosken kunnanvaltuusto totesi maanantaina, että kunnanvaltuuston ja kunnanjohtaja Markku Vehkaojan välillä vallitsee luottamuspula.

Vehkaoja jättää virkansa johtajasopimuksen mukaisella menettelyllä, ja hänelle maksetaan 12 kuukauden palkkaa vastaava erokorvaus. Viisi kunnanvaltuutettua teki helmikuussa aloitteen valtuuston ja kunnanjohtajan välisen luottamuksen arvioinnista.

Vehkaojan ja luottamushenkilöiden välillä on ollut kipuilua aiemminkin. Viime kesänä valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ja yksi kunnanhallituksen jäsen arvostelivat Vehkaojan johtamistapaa ja jättivät osan luottamustehtävistään.

Vehkaoja valittiin Kannonkosken kunnanjohtajaksi syksyllä 2016. Vs. kunnanjohtajana toimii rehtori-sivistysjohtaja Vesa Wilkko.

MainosMyös kunnanhallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Valtuusto myönsi maanantaina eron kaikista luottamustehtävistä hallituksen puheenjohtajana toimineelle Asko Hänniselle, kesk., ja valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Kirsi Saaren, kesk. Hänninen perusteli eroaan luottamuspulalla ja omalla jaksamisellaan.

Mainos