Vesannon kylänraittia.
kuva: Anu Hytönen
Vesanto on noin 2 000 asukkaan kunta Pohjois-Savossa.

Vesannon kunnanjohtajan valintaa valmisteleva valintaryhmä on kutsunut seitsemän hakijaa haastatteluun.

Kutsun saavat Iitin kunnan sivistystoimenjohtaja, hallintotieteiden ja teologian maisteri Pia Harmokivi, diplomi-insinööri Sari Hintikka-Varis Rautalammilta, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Jarmo Hänninen Rautalammilta, toiminnanjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Matti Kuittinen Tohmajärveltä, Kaskisten kaupungin tekninen johtaja, insinööri YAMK Jarmo Latikka, liiketoimintapäällikkö, diplomi-insinööri Arto Puikkonen Tampereelta ja hallintotieteiden maisteri Esko Rautiainen, joka on viimeksi toiminut Savukosken vs. kunnanjohtajana.

Hakuaika päättyi 10. huhtikuuta. Muut hakijat olivat proviisori Tapio Heilala Norjan Bekkjarvikista, insinööri YAMK Jussi Herranen Rautalammilta, valtiotieteiden maisteri Jerkko Holmi Turusta, kauppatieteiden maisteri Raimo Laaksonen Turusta, yhteiskuntatieteiden maisteri Laura Lakso Helsingistä, kauppatieteiden maisteri Haili Li Keravalta, filosofian ja kauppatieteiden maisteri Pasi Näsänen Viitasaarelta, medianomi Marko Ollonqvist Torontosta, myyntipäällikkö, BA Teemu Sipilä Kuopiosta ja kasvatustieteiden maisteri Kirsi Tuononen Kuopiosta.

Noin 2 000 asukkaan pohjoissavolainen Vesanto hakee uutta kunnanjohtajaa Sanna Kauvosaaren siirryttyä Kehitysyhtiö SavoGrow:n elinvoimapäälliköksi. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Esko Huttunen, kesk., sanoo, että hakijamäärä oli myönteinen yllätys.

Mainos– Pienuus on vahvuus ja haaste. Olemme iloisia, että pienen maaseutukunnan johtajan pesti herätti näin paljon kiinnostusta. Hakijoita oli ympäri Suomen ja monet heistä täyttivät asettamamme perusvaatimukset.

Kunnanvaltuuston nimeämään valintaryhmään kuuluivat valtuuston ja hallituksen
puheenjohtajisto ja valtuustoryhmien puheenjohtajat. Haastattelut järjestetään 21.–22.4.2020 ja kunnanjohtajan virka pyritään täyttämään mahdollisimman nopealla aikataululla sen jälkeen.