Viitasaaren kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 20 hakijaa ja 2 suostumuksensa antanutta. Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 6. maaliskuuta. Kuvassa yksi Viitasaaren kaupungin tunnetuimmista kohteista, Huopanankoski. (Kuva: Viitasaaren kaupunki)

Maanantaina kokontunut Viitasaaren kaupunginhallitus ei ottanut kantaa siihen, kuka pitäisi valita Viitasaaren uudeksi kaupunginjohtajaksi. Se esittää kaupunginvaltuustolle vain, että valtuusto suorittaa virkavalinnan maanantaina 6. maaliskuuta.

Kärkihakijoiksi ovat valikoituneet Eino Nissinen ja Helena Vuopionperä-Kovanen. He olivat julkisessa haastattelu- ja esittäytymistilaisuudessa 20. helmikuuta.

Eino Nissinen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja Keski-Suomen Sairaskotisäätiön toimitusjohtaja. Hän on toiminut kunnanjohtajana Kyyjärvellä ja Karstulassa. Nissinen valittiin viime vuoden aluevaaleissa Keski-Suomen aluevaltuuston jäseneksi, ja hän toimii keskustan aluevaltuustoryhmän johtajana.

Helena Vuopionperä-Kovanen on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on toiminut Toivakan kunnanjohtajana lokakuusta 2019 ja sitä ennen Uuraisten talous- ja hallintopäällikkönä ja Pihtiputaan kunnansihteerinä.

Virkaa tavoitteli 20 hakijaa ja 2 suostumuksensa antanutta. Heistä 6 haastateltiin. Viitasaari joutui etsimään uutta kaupunginjohtajaa, kun Janne Kinnunen siirtyi Mikkelin kaupunginjohtajaksi.