Helena Vuopionperä-Kovanen on toiminut Toivakan kunnanjohtajana lokakuusta 2019. (Kuva: Emmi Minkkinen)

Viitasaaren valtuusto valitsi maanantaina Helena Vuopionperä-Kovasen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Hän sai kaupunginvaltuuston virkavaalissa 24 ääntä ja Eino Nissinen 2 ääntä.

Vuopionperä-Kovanen on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on toiminut Toivakan kunnanjohtajana lokakuusta 2019 ja sitä ennen Uuraisten talous- ja hallintopäällikkönä.

– Olen viihtynyt erinomaisesti kunnanjohtajan työssä, nauttien työn monipuolisuudesta. Toivakassa on ollut ilo työskennellä, Vuopionperä-Kovanen kertoo.

Viitasaaren kaupunki ja pohjoinen Keski-Suomi ovat Vuopionperä-Kovaselle entuudestaan tuttuja. Hän aloitti kuntauransa kunnansihteerinä Viitasaaren naapurikunnassa Pihtiputaalla.

– Viitasaari näyttäytyy minulle kehittymismyönteisenä, eteenpäin menevänä kaupunkina, jossa on hyvä henki sekä paljon mahdollisuuksia. Ja Viitasaarella on hurjan ihania ihmisiä, joiden kanssa on ilo päästä tekemään töitä.

Virkaa tavoitteli 20 hakijaa ja 2 suostumuksensa antanutta. Heistä 6 haastateltiin. Viitasaari joutui etsimään uutta kaupunginjohtajaa, kun Janne Kinnunen siirtyi Mikkelin kaupunginjohtajaksi.