Juha Viitasaari.

Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari on nousemassa Virtain kaupunginjohtajaksi. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus esittää valtuustolle yksimielisesti Viitasaaren valintaa.

Virkaa tavoitteli 17 hakijaa. Heistä haastateltiin Ari Kinnunen, Johanna Lammela, Ilmari Mattila ja Vesa Urtti, ja he kävivät myös soveltuvuusarvioinnissa. Viitasaari ei ollut hakijoiden joukossa, vaan hän antoi virkaan suostumuksensa eilen, maanantaina 12. elokuuta.

Viitasaari, 32, aloitti Soinin kunnanjohtajana syyskuussa 2017. Aikaisemmin hän työskenteli Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n asiantuntijana. Viitasaari on valmistunut Turun yliopistosta filosofian maisteriksi Suomen historia pääaineenaan vuonna 2014 ja valtiotieteiden maisteriksi valtio-oppi pääaineenaan vuonna 2015.

Virtain valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 19. elokuuta. Kaupunginjohtajan virka tuli haettavaksi, kun Vesa Haapamäki valittiin Tuomi Logistiikka Oy:n toimitusjohtajaksi Tampereelle. Haapamäki johti Virtain kaupunkia vuodesta 2010.

Mainos