Tuomas Hirvonen.

Vesilahden valtuusto valitsi maanantaina uudeksi kunnanjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Tuomas Hirvosen. Hirvonen, 32, on Pälkäneen hallintojohtaja.

– Uskon lujasti Vesilahden mahdollisuuksiin. Sen sijainti on aivan loistava – se pystyy tarjoamaan maaseutumaista asumista ja hyviä palveluja yrityksille kasvukeskuksen äärellä. Lentokenttä on lähellä, samoin junayhteydet, Hirvonen sanoo.

Hirvonen sai valtuuston vaalissa 11 ääntä ja Kuhmoisten kunnanjohtaja Anne Heusala 10 ääntä. Kunnanhallitus esitti Heusalan valintaa, samoin kunnanjohtajan valintaa valmistellut työryhmä.

Hakijoita oli 36, joista 6 haastateltiin. Nykyinen kunnanjohtaja Erkki Paloniemi jää eläkkeelle kesäkuun alussa 2019, ja käytännössä hänen viimeinen työpäivänsä kunnan palveluksessa on tammi-helmikuun vaihteessa 2019.

Mainos– Vesilahti näyttäytyi kiinnostavana kuntana hakijoille, ja meillä useita hyviä ehdokkaita virkaan. Onnittelemme Tuomas Hirvosta ja odotamme yhteistyötä hänen kanssaan, valtuuston puheenjohtaja Mervi Lumia, kok., sanoi kokouksen jälkeen.

Vajaan viikon sisään jo kolmessa kunnassa on kunnanjohtajan virkavaali ratkennut yhden äänen erolla. Viime torstaina Mauri Posio voitti Keminmaassa Taneli Tuomaalan 16–15. Maanantaina Punkalaitumen valtuusto asetti Tuija Ojalan Jussi Teittisen edelle lukemin 11–10.

 

Juttua muutettu 25.9. klo 8.57: Lisätty Hirvosen kommentti.