Ylitornio on noin 3900 asukkaan rajakunta Lapissa. Ylitornion valtuusto valitsee kunnanjohtajan 22. helmikuuta. (kuva: Ylitornion kunta)

Ylitornion kunnanhallitus ei tehnyt maanantaina valtuustolle esitystä, kuka hakijoista pitäisi valita uudeksi kunnanjohtajaksi. Se tyytyi esittämään, että valtuusto suorittaa kunnanjohtajan virkavaalin.

Kunnanhallitus on haastatellut neljä johtajaehdokasta. He ovat filosofian ja hallintotieteiden maisteri, Ylitornion vapaa-aikajohtaja Laura Kantomaa, hallintotieteiden maisteri, useiden kuntien johtotehtävissä toiminut Esko Rautiainen, hallintotieteiden maisteri, Jytyn puheenjohtajana syksyyn 2020 toiminut Maija Pihlajamäki ja insinööri AMK, Ylitornion kunnan tekninen johtaja Jarmo Jaako.

Vasemmistoliittoa edustava Tommi Knuuti esitti maanantaina, että kunnanhallitus esittäisi valtuustolle Maija Pihlajamäen valitsemista kunnanjohtajaksi. Knuutin esitystä ei kannatettu.

Virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 10 hakijaa. Valtiotieteen maisteri Tuomo Hokkinen on antanut virkaan suostumuksensa hakuajan päättymisen jälkeen.

Vuodesta 2012 kuntaa johtanut Tapani Melaluoto jää eläkkeelle ensi kesänä.