Kuva: Ville Miettinen

Ylitornion valtuuston oli maanantaina määrä valita uusi kunnanjohtaja, mutta valtuusto päätti äänin 15–6, että valintaprosessi keskeytetään ja kunnanjohtajan tehtäviä hoidetaan toistaiseksi väliaikaisilla järjestelyillä.

Virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 22 hakijaa, joista 5 sai kutsun haastatteluun. Asetelma muuttui viime viikolla, kun Ylitornion kunnan sivistysjohtaja, vt. kunnanjohtajana toimiva Hanna Lintupuro antoi virkaan suostumuksensa.

Esityksen prosessin keskeyttämisestä teki Ylitornion parhaaksi -yhteislistan Tommi Knuuti. Knuutin esitystä tuki keskustan valtuustoryhmä, joka kymmenellä paikallaan on valtuuston suurin. Knuuti esitti keskeyttämistä jo kunnanhallituksessa, mutta ei saanut silloin muiden ryhmien tukea.

– Meillä on aika paljon keskeneräisiä asioita pöydällä, eikä meillä ole mitään paniikkia tämän asian kanssa. Voimme hyvin käynnistää myöhemmin uuden hakuprosessin, Knuuti perustelee esitystään.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kunnanjohtajan virka avautui, kun Maija Pihlajamäki siirtyi Soinin kunnanjohtajaksi. Hän toimi Ylitornion johdossa vuodesta 2021.