Pauli Piiparinen on toiminut Ylöjärven kaupungin palveluksessa lokakuusta 2015. (Kuva: Rami Marjamäki / Ylöjärven kaupunki)

Ylöjärven valtuusto valitsi maanantaina Pauli Piiparisen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Piiparinen on Ylöjärven kaupunkirakennejohtaja ja vt. kaupunginjohtaja.

Valinta vaati kaksi äänestyskierrosta. Ensimmäisellä kierrokselle Piiparinen sai 24 ääntä, Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen 21 ääntä ja Tampereen kauppakamarin johtaja Peer Haataja 4 ääntä. Kaksi ääntä hylättiin.

Toisella kierroksella olivat vastakkainen Piiparinen ja Nousiainen. Piiparinen sai 29 ääntä ja Nousiainen 20 ääntä. Myös toisella kierroksella kaksi ääntä hylättiin.

Piiparinen, 44, on diplomi-insinööri. Hän on toiminut Ylöjärven kaupungin palveluksessa lokakuusta 2015. Sitä ennen hän työskenteli Kokkolan kaupungin teknisenä johtajana.

Kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 10 hakijaa. Lisäksi johtajaehdokkaita etsittin suorahaun kautta. Viran tavoittelijoista 5 kutsuttiin haastatteluun ja 4 lähetettiin soveltuvuusarviontiin. Suorassa verkkolähetyksessä kaupunkilaisille esittäyivät Piiparinen, Nousiainen ja Haataja.

Kaupunginjohtajan virka tuli tavoiteltavaksi, kun Ylöjärveä vuodesta 2015 luotsannut kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto irtisanoutui alkuvuodesta 2021.