Ypäjän valtuusto valitsi torstaina Tatu Ujulan, 26, yksimielisesti uudeksi kunnanjohtajaksi. Laitilasta kotoisin oleva Ujula on diplomi-insinööri ja yhteiskuntatieteiden maisteri, ja hän on työskennellyt Kustavin sosiaalijohtajana joulukuusta 2018.

– Olen ollut kiinnostunut kuntajohtajan työstä oikeastaan jo lukioajoista lähtien ja valitsin yliopisto-opinnotkin kunnissa työskentelyä ajatellen. Minua kiinnostaa kunnissa toiminnan pitkäjänteisyys. Yritys voi vaikka sulkea ovet, jos näkymät ovat oikein kehnot, mutta kunnan toiminnan on pyörittävä aina, niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina, Ujula sanoo.

Kun Ujula menee Ypäjälle, hänestä tulee Suomen nuorin virassa oleva kunnanjohtaja. Hän on syntynyt syyskuussa 1993.

– Ikäni kiinnostaa kovasti, mutta itse en osaa pitää sitä merkittävänä seikkana. Iällä ei ole merkitystä vaan osaamisella.

Ujula on valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta ja yhteiskuntatieteiden maisteriksi sosiaalityö pääaineenaan Tampereen yliopistosta. Molemmat tutkinnot valmistuivat 2018.

Ypäjän kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 12 hakijaa. Tehtävä tuli haettavaksi, kun viime vuoden helmikuussa kunnanjohtajaksi valittu Riikka Riihimäki siirtyi Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtajaksi. Riihimäki toimi virkaa tekevänä kunnanjohtajana, sillä valinnasta valitettiin hallinto-oikeuteen. Valitus on yhä vireillä.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä